• Favorilere Ekle
HAYALİMDEKİ OKUL
08/09/2014

HAYALİMDEKİ OKUL

Hayalimdeki okul çok katlı binalardan değil, sokaklardan oluşuyor. Bu sokaklar bilim sokağı, doğa sokağı, sanat sokağı, müzik sokağı, dans sokağı, tiyatro sokağı, sinema sokağı, tarih sokağı, coğrafya sokağı, mucitler ve icatlar sokağı, kaşifler ve keşifler sokağı, yazarlar ve kitaplar sokağı, birinci sınıflar için okuma ve yazma sokağı, yabancı diller sokağı, spor sokağı,bilişim sokağı, uzay sokağı, hayallerimle oynuyorum sokağı, beslenme sokağı gibi sokaklardan oluşuyor. Her sokağın rengi birbirinden farklı. Birinci sınıfta öğrenciler okuma yazma öğreniyorlar. İkinci sınıf ve itibariyle çocuklar günlük derslerini kendileri seçiyorlar. Her öğrenci seçtiği dersin sokağına gidiyor. Her gün öğrenciler farklı sınıflarda ve farklı arkadaşlarla ders yapıyorlar.

Bu okulda günde 10 saat ders var. Çünkü bu okul çooook çok eğlenceli. Öğrencilerin burada hiç canı sıkılmıyor. Bir an önce eve gitmek istemiyorlar, eve gitmeyi bile unutuyorlar. Bu okulda ev ödevi hiç yok. Ödevler okulda yapılıyor. Öğrenciler kendi zevklerine uygun dersleri seçtiği için derslerde çok eğleniyorlar. Sınıf arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyorlar. Çünkü hepsi o dersi çok seviyor. Bu okulda her hafta okula bilim adamları, yazarlar, ressamlar, üniversiteden profesörler, tiyatro ve sinema oyuncuları ve her meslekten insanlar geliyor. Öğrencilerle tanışıyor ve aynı mesleği olmak isteyen öğrencilerle uygun sokağa gidip orada alıştırmalar yapıyorlar.Mesela bilim adamlarıyla bilim sokağına gidip deneyler yapıyorlar. Trafik polisleriyle trafik sokağına gidip trafik ile ilgili bilgiler öğreniyorlar. Böylece öğrenciler büyüyünce olmak istedikleri mesleklerle ilgili hemen çalışmalara başlayabiliyorlar. Taa üniversiteye gidene kadar beklemek zorunda kalmıyorlar. Hem mesleğimizle ilgili bir şeyler öğrenmeye başlarsak büyüyünce mesleğimizi daha başarılı yaparız. Bazı öğrenciler de “Bu meslek bana uygun değilmiş. Benim bu mesleğe yeteneğim yokmuş.” diye düşünüp başka bir meslek seçebilir.

Bu okulda tenefüslerde öğrenciler “hayallerimle oynuyorum” sokağına gidip orada en sevdikleri oyuncaklarla en sevdikleri oyunları oynuyor. İsteyen evden kendi oyuncaklarını getirebilir. İsteyen benim gibi hayalleriyle oynayabilir. Ben en çok hayalimdeki “Ajan-D Kulübü”’nü oynuyorum. Bir de çok eğlenceli “Lego Speedorz” çarpışması düzenleniyor. Herkes çok eğleniyor. Herkes kendi speedorzunu icat edebiliyor.

Bu okulda öğrenciler öğle yemeklerini beslenme sokağında yiyor. Yemekler okulun doğa sokağında öğretmen ve öğrencilerin yetiştirdiği organik ürünlerle yapılıyor. Öğrenciler doğa sokağında beslenen ineklerin sütünü içiyor, arıların balını yiyor.

Bu okulda herkes bir hayvan besliyor. İster evcil, ister vahşi ve tehlikeli. Ben tehlikeli hayvanlardan besliyorum ve böcek bilimi yapıyorum. Bu okulda öğrenciler bol bol arkadaşlarının hazırladığı sinema ve tiyatroya gidiyor. Bol bol gezilere gidiyoruz, kamp yapıyoruz, partiler veriyoruz. Öğrendiğimiz yabancı dillerin ülkelerine gidiyoruz.

Bu okulda bütün öğrenciler çok başarılı çünkü herkes okulunu çok seviyor. Çok eğlenceli, çok bilimli, çok bilgili, çok oyunlu, çok sağlıklı, çok araştırmalı bir okul. Kim böyle bir okulu sevmez ki.

Şu anda benim hayalimdeki gibi bir okul yok. Ben büyüyünce iyi bir genel cerrah ve bilim adamı olursam çocuklar için bu okulun aynısın açacağım. Bütün çocuklar seve seve okula gelecek ve hiç sıkılmayacak.

Berk Mustafa İnan - 4C- No:52

07/09/2014

Paylaş | | Yorum Yaz
1020 kez okundu. Yazarlar

Yazarın diğer yazıları

ARI KOVANI - 08/09/2014
Arı Kovanı
Cumhuriyet Şiiri - 02/11/2013
OYUNCAK (AKROSTİŞ) - 24/02/2013
OYUNCAK (AKROSTİŞ)
Körebe-Akrostiş - 24/01/2013
Sevgili Arkadaşlarım,burada size körebe akrostişimi tanıttım.
QZJJON OKULDA - 13/11/2012
CUMHURİYET - 06/11/2012